@article{2020,title={TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU},abstractNode={
Türkçe kendine has, sağlam işleyişi olan bir dildir. Fakat bazen çeşitli sebeplerden dilin imkânları ölçüsünde bu işleyişin dışına çıkıldığı görülmektedir. İşte bu işleyişin dışına çıkma durumlarından biri de bu makalenin konusu olan ekin yer değiştirme hadisesidir. –(y)AcAK ve –DIK/DUK ekleri ile oluşturulan sıfat-fiillerin sıfat unsuru olduğu sıfat tamlamaları, belirtili isim tamlamaları içerisinde tamlanan olarak görev aldıklarında belirtili isim tamlamasını iyelik (tamlanan) eki sıfat-fiillerin üzerine geçmektedir. Bu çalışmada iyelik eklerinin hangi durumlarda –(y)AcAK ve –DIK/DUK ekleri üzerine geçtiği ele alınmıştır. Ayrıca, iyelik eklerinin hem sıfat-fiiller üzerine geçtiği hem de geçmediği yapılar da tespit edilip ortaya çıkan anlam farkları örnekler üzerinden açıklanmaya çalışılmıştır.
},author={Sinan DİNÇ},year={2020},journal={Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi}}
Sinan DİNÇ . 2020 . TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU . Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi.DOI:10.29228/diyalektolog.48330
Sinan DİNÇ.(2020).TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU.Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi
Sinan DİNÇ,"TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU" , Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi (2020)
Sinan DİNÇ . 2020 . TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU . Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi . 2020. DOI:10.29228/diyalektolog.48330
Sinan DİNÇ .TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU. Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi (2020)
Sinan DİNÇ .TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU. Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi (2020)
Format:
Sinan DİNÇ. (2020) .TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi
Sinan DİNÇ . TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU . Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi . 2020 doi:10.29228/diyalektolog.48330
Sinan DİNÇ."TÜRKİYE TÜRKÇESİNDE İYELİK EKİNİN YER DEĞİŞTİRMESİ DURUMU",Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi(2020)
Article Statistics
Number of reads
8
İndirme sayısı
55
Share
Diyalektolog - Ulusal Hakemli Sosyal Arastirmalar Dergisi